Wij geven mensen met een vluchtelingen achtergrond een plek die veel meer is dan werk alleen

Founders Fabriek Fris

Het team

Team Fris bestaat uit mensen met verschillende achtergronden en nemen deel aan de activiteiten van het bedrijf dat voortbouwt op het sociale fundament. We creëren betaalde banen en zorgen dat onze mensen hun vak hier kunnen blijven uitoefenen of  leren. Het blijkt uit verschillende onderzoeken dat het voor vluchtelingen in Nederland lastig is om een betaalde baan te vinden. Daarbij komt nog dat zij hun werkervaring maar lastig kunnen inzetten omdat het beroep kleermaker weinig voorkomt in Nederland. We helpen hen door te functioneren als een stabiele factor. Een plek waar ze terecht kunnen om gedachtes te verzetten, werken met je handen, persoonlijke ondersteuning op verschillende gebieden en een plek waar je hulp kunt vragen.

Rosan van Boven

Rosan heeft een Bachelor in Fashion & Design aan het AMFI Amsterdam met als specialisatie textile aan de Nottingham Trent University. Na haar afstuderen heeft ze voor het bedrijf DENA Textiles geheel zelfstandig de productiefabriek overgeheveld van Wuxi, China naar Skopje, Macedonië. Vervolgens is de ze aan de slag gegaan als hoofdontwerper voor het bedrijf Northern Linen. Hier werkte ze vooral aan de collecties voor de INDITEX group, zoals o.a. het kledingbedrijf ZARA. Alle opgedane kennis implementeer ze binnen Fris. Met haar achtergrond als productieleider en hoofontwerper runt ze het atelier op technische gebied en adviseert/coacht zij ontwerper en labels met diverse collecties. 

Rosan van Boven
Kim Bijvank

Kim Bijvank

Kim heeft haar diploma in marketing en communicatie.  Ze ontwikkelt zich momenteel op het gebied van bedrijfskunde en coachen van medewerkers. Intussen heeft ze zich gespecialiseerd binnen de marketing en communicatie op verschillende wijze. Met ervaring binnen zowel de Nationale Politie als communicatie medeweker voor stichtingen en bedrijven zoals I4NATURE. Inmiddels ontwikkelt ze zich door binnen de deeltijdopleiding bedrijfskunde om de opgedane kennis binnen Fabriek Fris te kunnen inzetten. De interesse en inzet om maatschappelijke ontwikkelingen te kunnen vertalen naar duurzame vernieuwing en verbetering binnen het atelier is haar grootste drijfveer. Met haar achtergrond, verdieping en ervaring ondersteunt ze alle medewerkers op de werkvloer met hun ontwikkeling. 

Winkelwagen