Samen een betere wereld creëren waar transparante productie en sociale gelijkheid centraal staat

Frisse impact

Positieve impact

We laten zien dat het ook anders kan door eerlijke en lokale productie ter bevordering van sociale impact, minder co2 uitstoot, betere arbeidsomstandigheden en bloeiende economie voor meer economische gelijkheid. De combinatie van lokaal product op een duurzame en sociale werkwijze maakt dat Fabriek Fris zich identificeert als een innovatief bedrijf. 

Fabriek Fris is altijd op zoek naar nieuwe manieren om te innoveren. We werken constant aan de ontwikkeling van onze producten, onze werkwijze en de mogelijkheden die de technologie ons biedt.

Om een verschil te kunnen maken binnen de kledingsector moeten we samenwerken, consumenten inspireren en ontwikkelen in duurzaamheid.

Frisse impact LOKAAL

Ede

Als middelpunt van het land maken we diverse kledingproducties voor zowel grote gevestigde merken als voor opkomende nieuwe labels.

Frisse impact DUURZAAM

Confectie

We ondersteunen merken met onze services om duurzame doelstellingen te behalen met het produceren en ontwikkelen van eerlijke kleding met hoge kwaliteit. 

Frisse impact SOCIAAL

Betaalde banen

We zijn een sociaal confectieatelier waar we daadwerkelijk eerlijke kleding ontwerpen en maken samen met ons team die eerlijk betaald wordt voor hun werkzaamheden.

"een frisse start"

Als sociaal confectieatelier faciliteren we een creatieve fusie op de werkvloer tussen ervaren makers en makers in opleiding. We ontwikkelen nieuwe talenten en zetten in coaching van persoonlijke en werk gerelateerde competenties die essentieel zijn voor voorzetting naar een betaalde baan.

In de afgelopen jaren hebben we onze trajecten goed kunnen ontwikkelen en kunnen laten zien waartoe we in staat zijn. De duale aanpak van Fabriek Fris waarin we werken en leren tegelijk combineren met persoonlijke aandacht/coaching leidt tot een instroom/uitstroompercentage van 75%. De aanpak van Fabriek Fris door interne betaalde plekken te creëren en passende uitstroom die zorgen voor duurzame trajecten dat maatschappelijke kosten bespaart. 

“Wij geven mensen met een vluchtelingen achtergrond een plek die veel meer is dan werk alleen”. Daarmee hebben we direct ook met allerlei religies en culturen te maken; alles loopt door elkaar. Iedereen helpt elkaar en is welkom voor een Frisse start”.

sociale impact

Betaalde banen

Werkervaringsplekken​

Stageplekken

Winkelwagen