Kledingproductie

Wij produceren kwalitatieve kledingproducties voor Nederlandse modemerken op een duurzame en sociale werkwijze.

Kledingproductie in Nederland

Kledingproductie

Fabriek Fris maakt diverse kledingproducties voor Nederlandse modemerken. We zijn een sociaal confectieatelier waar we sinds juli 2020 betaalde banen, stages, leerwerkplekken en interne opleidingen aanbieden aan ervaren en opkomende makers.

Binnen ons atelier hebben we diverse nieuwe industriële machines staan waarmee we kwalitatief goed kunnen werken met verschillende soorten materialen, oplages en ontwerpen. We zijn gespecialiseerd in het produceren van street-wear, dameskleding, herenkleding, kinderkleding    & bedrijfskleding.

Ben je op zoek naar een ready to wear item zoals t-shirts, sweaters en hoody’s. Klik dan hier voor onze canvas collectie.

De werkwijze

Textiel snijden in Nederland

PATRONEN SNIJDEN

Tijdens alle kledingproducties snijden we de patronen in batches. We beschikken over diverse professionele snijmachines waarmee we grote en kleine aantallen gemakkelijk kunnen snijden. Het patroon programma dat we gebruiken rekent de meest voordelige stofinleg uit, vervolgens plotten we de inleg en zo begint een duurzaam snijproces.

Kledingconfectie in Nederland

ONDERDELEN STIKKEN

Veel van onze makers die werken aan de kledingproducties hebben meer dan 20 jaar ervaring in het vak. Voor elk specialisme hebben we een ervaren maker en het atelier beschikt over een modern machinepark met alleen maar energiezuinige technologie. We beschikken over rechtstikkers, 3/4/5/ draad lockers, (druk)knoop machines en een tricotmachine.

Strijken en kwaliteitscontrole in confectie atelier in Nederland

ITEMS CONTROLEREN

Tijdens en na de kledingproducties voeren wij een kwaliteitscontrole uit door opgeleide medewerkers. We werken samen met ons team aan constante optimalisatie in Quality Assurance. In onze aanpak staat kwaliteit centraal voor klanttevredenheid maar ook voor een langere levensduur van de gemaakte items.

Duurzaam kleding produceren in Nederland

FAQ

Wij produceren in oplages vanaf 50 stuks tot aan grotere oplages. Items uit onze canvas collectie zijn al te bestellen per stuk.  

Binnen een productieoplage vanaf 50 stuks mag je combineren tussen kleuren en maten. We stellen een maximum aan de combinaties op vier verschillende maten en kleuren. 

Wij werken met het CMT-principe; Cut, Make and Trim we werken met drie productiefases. 

‘Cut’, waar het materiaal volgens patroon wordt gesneden en klaargemaakt om te naaien, ‘Make’, waar de kledingstukken aan elkaar worden genaaid en gemaakt, en ‘Trim’, waar de kledingstukken worden afgewerkt. Bij onze CMT-werkwijze is de klant verantwoordelijk voor het aanleveren van alle materialen, fournituren en labels.

De levertijd van de productie is gesteld op twee tot zes weken vanaf akkoord op de productieofferte op basis van 50 tot 200 stuks. We kunnen snel schakelen binnen ons productieatelier met diverse producties. 

Wij maken offerte prijzen op basis van technische tekeningen, samples of ander materiaal. Op deze manier kunnen wij precies zien hoe het in elkaar zit. Als je een offerte wilt stuur vooral een mail met beeldmateriaal/tekeningen waarop wij een indicatieprijs op kunnen afgeven. De definitieve productieprijs kan worden vastgesteld na het maken van een sample.

Wij geven zeker advies over de stofkeuze, onze co-founder Rosan van Boven heeft veel kennis en ervaring als textiel hoofdontwerper en kan je adviseren over verschillende mogelijkheden. 

Binnen het atelier bedrukken en borduren we nog niet. We hebben fijne samenwerkingen op het gebieden van het borduren en bedrukken en kunnen je hier zeker bij ondersteunen. 

Winkelwagen